Weekenden står for døren og byder på flere interessante online-arrangementer: Den amerikanske Workers Circle organiserer “a schmooze” — en samtale på jiddisch — med klezmermusikeren og sangskriveren Daniel Kahn. Daniel er kendt i jiddisch-verdenen for bl.a. sin vidunderlige fortolkning af Leonard Cohens “Hallelujah” og for sin nye fortolkning af Solomon Smulevitz’ 100 år gamle pandemi-ballade “Mentshn-fresser“. Arrangementet, der sikkert også vil byde på lidt musik, finder sted på søndag, kl. 20 (CET). Interesserede kan registrere sig her. Arrangementet er gratis, men arrangørerne vil glæde sig over et lille bidrag.

Jødisk Mallorca

Eller lyder en tur til Palma de Mallorca fristende? “Jewish Majorca” tilbyder en Zoom-tur gennem byen, hvor guiden Dani Rotstein på engelsk fortæller om øens sefardiske historie. Turen begynder ligeledes søndag aften, kl. 20. Også dette arrangement er gratis. Et lille bidrag vil dog blive værdsat.

Bogelskere i Barcelona

Cirka 200 kilometer i fugleflugtslinje fra Palma, i den catalanske hovedstad Barcelona, afholdes i denne uge den jødiske bogfestival Séfer. Som hvert år danner festivalen rammen for mange litterære arrangementer med forfattere, oversættere og andre bogelskere. I weekenden er der foredrag på spansk om bl.a. Walter Benjamin og Else Lasker-Schüler. Arrangementerne på Zoom er gratis, registreringen foregår på siden mozaika.es.