Den jiddische kulturfestival i Berlin har skiftet navn. “Shtetl Neukölln” bliver i år til “Shtetl Berlin”. Festivalens arrangementer er i år nemlig ikke knyttet til et fysik sted, ikke til Berlins bydel Neukölln som sædvanlig, men foregår helt online. Og hele Berlins “Yiddish community” er med. Faktisk er det ikke kun Berlins jiddisch- og klezmer-entusiaster, som fejrer jiddisch sprog og musik fra den 11. til den 13. december, men hele “Yiddishland”. 

Klezmermusikeren Daniel Kahn og “Yiddish Summer Weimar”-grundlæggeren Alan Bern fra Berlin vil være med, men også jiddischist Mendy Cahan fra Tel Aviv, musikerne Ilya Shneyveys og Jake Shulman-Ment fra Brooklyn, Michael Alpert fra Skotland, Emil Goldschmidt fra København — kun for at nævne nogle få.

Alle vil bidrage til, at Berlins jiddische kulturfestival også i år bliver en stor succes, en stor fest med jiddisch musik, sprog og kultur. Du kan registrere dig til festivalen på webstedet Shtetl Berlin. Arrangementerne er gratis, men arrangørerne vil glæde sig over et bidrag.

Glædelig hanukkah og god festival!