Tomas Woodski er tilbage med den anden sæson af sit jiddische SVT-program Woodskis värld. Mens han i første sæson rejste rundt i den jiddischtalende verden, foregår de fire nye afsnit på hjemmebane i Sverige.

Tomas skal planlægge en jiddisch-fest for sine venner, som han ikke så så meget til under pandemien. Det skal være en stor fest, så han har brug for lidt hjælp til forskellige praktiske ting: Hvem kan hjælpe med at lave den typiske ashkenaziske mad til festen? Hvem skal stå for underholdningen til festen? Og hvor skal festen holdes?

Vi følger Tomas, mens han har travlt med forberedelserne og mens han fører interessante og sjove samtaler om jiddisch kultur— selvfølgelig på jiddisch — med venner og bekendte, bl.a. med musikere, med medlemmer af det jiddische teater, med jiddisch-lærere, elever osv. 

Seerne får et indblik i et lille udsnit af Sveriges jiddischtalende samfund, hvis medlemmer har vidt forskellige baggrunde, men som forenes i kærligheden til det jiddische sprog og den jødiske kultur. 

De fire nye afsnit af Woodskis värld kan streames på svtplay.se til midten af juni 2022.


Titel: Woodskis värld / װוּדסקיס װעלט

Programleder: Tomas Woodski

Sprog: Jiddisch (svenske undertekster)

Produktionsår: 2021

Afsnit: 4 (à 28 minutter)

Kanal: SVT